Τρίτη 26 Μαΐου 2009

αρχισαν οι ζεστες !!!!

Αναρτήθηκε από ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΜΙΑ ΑΝΑΠΟΔΗ στις 1:16 π.μ. 23 σχόλια
καλημερα, εχουν αρχισει οι ζεστες και δεν αντεχω. Το πρωι στο λεωφορειο η κατασταση ειναι αφορητη, σα σαρδελες , ειμαστε και το χειροτερο ειναι η μυρωδια , μα για ονομα του Θεου, οταν η ωρα ειναι 08.00 και βρωμανε,στις 14.00 τι θα κανουν? Αχ πως θα
αντεξω και φετος? Οι μερες περνουν και ο Νικος μαλλον θα ερθει στις 20 Ιουνιου, πολυς καιρος βρε παιδι μου, αλλα αν μπορω ας κανω κι αλλιως.Σημερα το πρωι στο δευτερο λεωφορειο που παιρνω για να ερθω στη δουλεια μου, ειδα το εξης , ενα ζευγαρι γυρω στα 18-20, η κοπελα με μακρια μαυρα μαλλια αλα Φοντανα (θυμαστε?),μαυρα ρουχα και μαυρα γυαλια, αδυνατη, διπλα της ο νεαρος, ακουστε εμφανιση ψηλος, αδυνατος , μαυροφορεμενος επισης, με μαυρα γυαλια επισης, και η κομμωση ... ολο το κεφαλι ξυρισμενο με μια τουφα στη μεση του κεφαλιου , βαμμενη κοκκινη - φουξια , πιασμενη κοτσιδακι και περασμενο ενα ξυλακι σαν αυτα που φορουσαν οι γκεισες , οσο για τη μυρωδια τους δεν περιγραφεται.Τι να πω ...
Ηρθε η ωρα να σας δωσω τα γλυκακια που ειχα κανει το προηγουμενο Σαββατο, για το σπιτι της δασκαλας , λοιπον, για το γιαουρτογλυκο με τις φρεσκιες φραουλες θα χρειαστουμε

Υλικα

1 κ. γιαουρτι σακκουλας

500 γρ. κρεμα γαλακτος

1 πακετο ζελε φραουλα

1 κουτακι φρεσκιες φραουλες


Εκτελεση

Χτυπαμε την κρεμα γαλακτος ωσπου να γινει σαντιγυ, προσθετοντας προαιρετικα 2 βανιλιες, την αφηνουμε στο ψυγειο. Ετοιμαζουμε το ζελε και τον αφηνουμε λιγο στο ψυγειο να κρυωσει . Αφου ειναι ολα ετοιμα , ανακατευουμε το γιαουρτι με το ζελε και προσθετουμε τη σαντιγυ ανακατευοντας με απαλες κινησεις. Στρωνουμε το μιγμα σε ενα pyrex και βαζουμε στο ψυγειο να παγωσει, εγω το αφηνω απο το προηγουμενο βραδυ, και την ωρα που πρεπει να το παρουσιασω η' να το προσφερω κοβω σε φετουλες τις φραουλες και το στολιζω. Καλη επιτυχια.





Cheese cake

Υλικα

2 πακετα μπισκοτα miranta

1 πλακα βουτυρο (εγω βαζω President)

500 γρ. Φιλαδελφεια

500 γρ.κρεμα γαλακτος

2 φλ. τσαγιου ζαχαρη αχνη

2 βανιλιες

1 φλ. ζαχαρη κρυσταλλικη ζαχαρη

1 βαζο κομποστα βυσσινο

2 κουτ. σουπας κορν φλαουερ

Εκτελεση

Τριβω τα μπισκοτα στο μπλεντερ, λιωνω το βουτυρο στο τηγανακι η' στα μικροκυμματα, ανακατευω το βουτυρο με τα μπισκοτα και στρωνω το μιγμα σε ενα ταψακι η' σε μια κουμπωτη φορμα, παταω απαλα για να γινει λειο και ψηνω στους 200 c για 10 min. Το βγαζω απο το φουρνω και το αφηνω να κρυωσει πολυ καλα.

Χτυπαω στο mixer το τυρι με την αχνη, σε ενα αλλο μπολ χτυπαω τη κρεμα γαλακτος με τις βανιλιες ωσπου να γινει σαντιγυ. Τα ενωνω και τα στρωνω πανω απο το μπισκοτο που ειναι κρυο.Το βαζο στο ψυγειο να παγωσει.

Σουρωνω την κομποστα και κραταω 1 φλ. ζουμι( δεν ειναι και περισσοτερο) . Βαζω το ζουμι σε μια κατσαρολα με την κρυσταλλικη ζαχαρη και το κορν φλαουερ, βραζω σεχαμηλη φωτια εως οτου πηξει.Το κατεβαζω απο τη φωτια και ριχνω το σουρωμενο βυσσικο. Κρυωνει και το ριχνω πανω απο την κρεμα.




Καλο θα ειναι το γλυκο αυτο να γινεται παντα απο την προηγουμενη ημερα.

Καλη επιτυχια και καλη απολαυση.
 

ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΜΙΑ ΑΝΑΠΟΔΗ Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Online Shop Vector by Artshare