καλως ηρθατε στο σπιτι μας
το δεντρακι μας να ειμαστε καλα και του χρονου
400 gr σαβαγιαρ
3 ποτηρια νερο
3 κουταλιες σουπας nescafe
3 κουταλιες σουπας κακαο
3 κουταλιες σουπας ζαχαρη
6 κροκους αυγων
250 gr βουτυρο (εγω συνηθως χρησιμοποιω President η' Lurpak)
1/2 ποτηρι ζαχαρη αχνη
2 βανιλιες
1 ποτηρι του κρασιου κονιακ
400 gr αμυγδαλα με φλουδα και λιγη ζαχαρη κρυσταλλικη
Εκτελεση
σε ενα τηγανακι βαζουμε τα αμυγδαλα ολοκληρα με την ζαχαρη εως οτου καραμελωσουν, απλωνουμε ενα κομματι λαδοκολλα και ακουμπαμε εκει τα αμυγδαλα αφου τα εχουμε σπασει σε ανισα κομματια με τα χερια μας , τα βαζουμε στο multi και τα θρυματιζουμε οσο μας αρεσουν ,σε ενα κατσαρολακι , βαζουμε το νερο , τη ζαχαρη , τον nescafe και το κακαο , τα αφηνουμε να εως οτου γινουν ολα ενα ζουμι, και το αφηνουμε να κρυωσει λιγο, χτυπαμε στο mixer το βουτυρο , τη ζαχαρη , τις βανιλιες, το κονιακ και τους κροκους μεχρι να γινουν μια αφρατη κρεμα, βουταμε τα σαβαγιαρ για λιγο στο ζουμι ,και τα στρωνουμε σε μια πιατελα , μετα απλωνουμε την κρεμα και πασπαλιζουμε με το καραμελωμενο αμυγδαλο , συνεχιζουμε την ιδια διαδικασια για μια στρωση ακομα, βαζουμε στο ψυγειο για να παγωσει απο την προηγουμενη ημερα.
Αν θελουμε ,προσπαρμοζουμε στα δικα μας γουστα την αναλογια nescafe , κακαο, εγω συνηθως βαζω πιο πολυ nescafe .
Εγω τα γλυκα τα κανω παντα απο την προηγουμενη , για να <<στεκονται>> καλυτερα
Αυτα φιλες μου για σημερα , καθε μερα θα προσπαθω να σας αναρτω και κατι .