κρεπες με γριαβιερα και γαλοπουλα
2 φλυτζανια τσαγιου αλευρι για ολες τις χρησεις (εγω χρησιμοποιω παντα ΜΥΛΟΙ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ)
2 1/2 φλυτζανια του τσαγιου γαλα φρεσκο
1 αυγο
2-3 κουταλιες σουπας λιωμενο βουτυρο
λιγο bakin powder
αλατι-πιπερι
λιγο τριμμενο τυρι (πεκορινο η' reggato)
εκτελεση
απλα ανακατευουμε ολα τα υλικα μαζι εως οτου γινουν ενας λειος χυλος
στο μικρο το τηγανακι που εχει η καθεμια μας , βαζουμε λιγο βουτυρο και αφηνουμε να καψει καλα ,μ εμια χαρτοπετσετα σκουπιζουμε απαλατο τηγανακι και ριχνουμε μιγμα εως οτου απλωθει σε ολο το τηγανακι με την βοηθεια μας , περιστρεφοντας δηλαδη, το τηγανακι μας, αφου τελειωσει το μιγμα μας αφηνουμε τις κρεπες να περιμενουν και ετοιμαζουμε την γεμιση
εγω τις συγκεκριμενες τις γεμισα με γραβιερα τριμενη και γαλοπουλα καπνιστη, ειναι ενα συνδυασμος που αγαπω ιδιατερα , εσεις ομως μπορειται να τις γεμισετε με οτι θελετε , τις βαζω σε ενα pyrex την μια διπλα στην αλλη , και πασπαλιζω με τυρι πριν τις ψησω περιχυνω με κρεμα γαλακτος , Ψηνω στον αερα εως οτου ροδισουν στους 180c - 200c
μελιτζανες ρολακια με κιμα κοτοπουλο
παιρνω με μελιτζανες φλασκες και αφου τις ξεπικρισω τις ψηνω στο grill , αν θελετε μπορειτε και να τις τηγανισετε , φτιαχω εναν κιμα απο κοτοπουλο, ακριβως οπως για το παστιτσιο η' τον μουσακα, με την διαφορα οτι προσθετω κυβακια πρασινης πιπεριας και ροδελιτσες καροτου, προσεχω μονο να μην εχει πολλα ζουμια, βαζω με ενα κουταλακι κιμα στην ακρη της μελιτζανας, τυλιγω και στερεωνω με μια οδοντογλυφιδα, τοποθετω σε ενα pyrex και πριν της ψησω , χτυπαω σε ενα σεικερ , φρεσκια ντοματα (τριμμενη στον τριφτη), λιγη καστανη ζαχαρη και ελειολαδο , περιχυνω τις μελιτζανες ακανονιστα και πασπαλιζω με λιγο κεφαλοτυρι πολυ λιγο ομως <<μια ιδεα>> που λεμε και ψηνω για 15-20 λεπτα στον αερα στους 200c.
Αυτα για σημερα , τα λεμε αυριο παλι.