Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2008

Αναρτήθηκε από ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΜΙΑ ΑΝΑΠΟΔΗ στις 4:41 π.μ. 1 σχόλια
λοιπον, λοιπον συνεχιζουμε τι σας ξεχασα νομιζατε?

κοτοπουλο με παπρικα

υλικα
1 -2 κιλα κοτοπουλο
3 κουτ. γλυκου αλευρι
2 κουτ. γλυκου αλατι
1/4 κουτ. γλυκου πιπερι
4 κουτ. σουπας μαργαρινη η' ελαιολαδο
1 1/2 φλυτζανι τσαγιου κομμενο κρεμμυδι
1 κουτ. γλυκου παπρικα
1 φλυτζανι τσαγιου βραστο νερο

εκτελεση
κοβω το κοτοπουλο και πασπαλιζω με αλευρι , αλατι και πιπερι. Τσιγαριζω το κοτοπουλο. Βγαζω το κοτοπουλο και τσιγαριζω τα κρεμμυδια. Ξαναβαζω το κοτοπουλο στο τηγανι , πασπαλιζω με παπρικα και προσθετω το νερο. Σκεπαζω και αφηνω να ψηθει σε χαμηλη φωτια για 1 1/2 ωρα.
πενες με ντοματα και λαχανικα στο φουρνο

υλικα

1/4 κουπας λαδι
250γρ. μανιταρια
1 κρεμμυδι ψιλοκομμενο
2 σκελιδες σκορδο
1 1/2 κιλο ντοματες περασμενες στο μπλεντερ
2 κουταλιες σουπας κετσαπ
αλατι -πιπερι
1/4 κουπας ελιες Καλαμων
1/4 >> βασιλικο ψιλοκομμενο
1/2 >> κρεμα γαλακτος
400γρ πενες η΄αλλο ζυμαρικο κοντο
2 κουπες φουντιτσες μπροκολο ζεματισμενο
1/4 κουπας λιστες ντοματες
150γρ. μοτσαρελα τριμμενη
100γρ. παρμεζανα
100γρ. προβολονε
1/4 κουπας γαλετα

εκτελεση

Ζεσταινω το λαδι και σωταρω τα μανιταρια, ριχνω το κρεμμυδι και το σκορδο μετα την ντοματα, την κετσαπ, αλατι , πιπερι σκεπαζω και σιγοβρασω10 min. Προσθετω ελιες, βασιλικο και την κρεμα γαλακτος, ανακατευω και κατεβαζω απο την φωτια.Βραζω τα ζυμαρικα , στραγγιζω και τις ριχνω μεσα στη σαλτσα, προσθετω το μπροκολο, τις λιαστες ντοματες την κρεμα γαλακτος. Στρωνω στο pyrex ριχνω το τυρι και την γαλετα. Ψηνω για 20min στους 180c με 200c.

ειναι πολυ ωραιο φαγακι φιλες μου και λιγο διαφορετικο για μακαρονια φουρνου. σουφλε ψωμιου

υλικα (αναλογα με το pyrex που θα χρησιμοποιεισουμε , εγω χρησιμοποιησα στρογγυλο pyrex 28 εκατ.) σας δινω συνταγη για μεγαλυτερο και την προσαρμοζεται,

1 1/2 πακετο λευκο ψωμι του τοστ χωρις κορα

λιωμενο βουτυρο (president δινει ιδαιτερο αρωμα)

300γρ gouda τριμμενο

200γρ reggato τριμμενο

200γρ γραβιερα τριμμενη

1/4 μπεικον

1/2 κιλο κρεμα γαλακτος

εκτελεση

βουτυρωνω καλα το pyrex , στρωνω το ψωμι και το βουτυρωνω , βαζω το μπεικον τα τυρια και φρεσκοτριμμενο πιπερι, ακολουθω την ιδια διαδικασια για μια ακομη φορα. 20 λεπτα πριν το ψησω ριχνω την κρεμα γαλακτος και το αφηνω , ψηνω την τελευταια στιγμη για 20min στον αερα η΄εως οτου φουσκωσει. ειναι σημαντικο να αφησετε την κρεμα γαλακτος να απορροφηθει απο το ψωμι , επισης ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΟΚΛΕΙΝΩ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ .


ρυζι με σαφραν

υλικα

ρυζι basmati

αλατι

σαφραν σε σκονη

εκτελεση

βραζω κανονικα το ρυζι και προσθετω το αλατι και μετα το σαφραν ανακατεω , σουρωνω βουτυρωνω λιγο και σερβιρω
γινεται ιδιατερα σπυρωτο και εντυπωσιακο λογω χρωματος
πατατες φουρνου με κονια και πορτοκαλι (αγαπημενες)

υλικα

πατατες (αναλογα με τα ατομα)

αρκετο κονιακ

φρεσκο πορτοκαλι στιμμενο

αλατι πιπερι

ελαιολαδο


εκτελεση

λοιπον αυτη η συνταγη ειναι με το ματι παλι. καθαριζω τις πατατες μετριου μεγεθους τις κοβω στην μεση, τις βαζω στο ταψι , περιχυνω με το πορτοκαλι , το κονιακ και το ελαιολαδο, μεχρι πουνα σκεπαζονται λιγο πιο πανω απο τη μεση, αλατο πιπερωνω, τσκεπαζω με αλουμινοχαρτο και ψηνω στους 200c για 1 ωρα , ξεσκεπαζω αν χρειαζεται προσπεθτω βρατο νερο και αφηνω να ροδισουν.

εχω μια προτιμηση στις πατατες μετριου μεγεθους γιατι τις βρισκω πιο νοστιμες , πιθανον να μην ισχυει ομως, επισης οι πατατες φουρνου μου αρεσουν κομμενες χοντρα στη μεση οπως λεω γινονται πιο <<λουκουμενιες>>, μην τις φοβηθειτε δοκιμαστε .
ταλιατελες με τυρια και μπεικον

υλικα

ταλιατελες διχρωμες

μπεικον αρκετο

1κιλο τριμμεμα τυρια της αρεσκειας σας

κρεμα γαλακτος

φρεσκοτριμμενο πιπερι

εκτελεση

σιγουρα την ξερετε

βραζω τις ταλιατελες , αφηνω να κρυωσουν , προσθετω τα τυρια, το μπεικον (εγω το βαζω ωμο), στρωνω στο pyrex , περιχυνω με κρεμα γαλακτος και ψηνω στους 200c εως οτου ροδισει.πατατοσαλατα
υλικα

πατατες

κρεμμυδια ξερα

αγγουρακι τουρσι

μαγιονεζα

λευκο πιπερι

εκτελεση

βραζω τις πατατες χωρις την φλουδα, μολις ειναι ετοιμες τις βγαζω με την τρυπητη κουταλα λαι τις περιχυνω με ξυδι ΟΧΙ balsamico , αφηνω να κρυωσουν , προσθετω τα κρεμμυδια, το αγγουρακι τουρσι τη μαγιονεζακαι το πιπερι, ανακατευω καλα και αφηνω στο ψυγειο απο την προηγουμενη .

δεν κοβω τις πατατες με το μαχαιρι αλλα καθως ανακατευω με το κουταλι διαλυονται , εχει διαφορα πραγματικαπατζαροσαλατα

υλικα

πατζαρια (αναλογα με τα ατομα)

γιαουρτι σακκουλας

σκορδο τριμμενο

καρυδοψιχα χονδροτριμμενη

εκτελεση

βραζω τα πατζαρια, τα κοβω κυβακια προσθετω το σκορδο, την καρυδοψιχα, το γιαουρτι και ανακατευω καλα , προσθετω λιγο λαδι για να <<γλυκανει>>, βαζω στο ψυγειο απο την προηγουμενη.χοιρινο με σαλτσα μπαρπεκιου

ισως να την εχετε αυτη τη συνταγη γιατι κι εγω την βρηκα απο site σε site, σας την δινω ομως γιατι ηταν πεντανοστιμη

υλικα

1 κιλο χοιρινη πανσετα

για την σαλτσα μπαρμπεκιου
3κ.σ. μαυρη ζαχαρη
2κ.σ. μουσταρδα
2κ.γλ. παπρικα
2σκ. σκορδο τριμμενες
1κ.γλ. σκονη κολιανδρο
1κ.γλ. θυματι
1κ.γλ. βασιλικο
1κ. γλ. ριγανη
1κ.γλ. κιμινο
2κ. γλ. αλατι
2κ. γλ. τριμμενο μαυρο πιπερι
1φλ. κετσαπ
1/3 φλ. ηλιελαιο

εκτελεση
ανακατευω ολα τα υλικα για την σαλτσα, αλειφω τα κομματια του χοιρινου, και τα βαζω σε ενα βαθυ ταψι στο ψυγειο για ολο το βραδυ. την αλλη μερα βαζω τα κομματια σε αντικολλητικο ταψι, περιχυνω με την μαριναδα και τα ψηνω σε προθερμασμενο φουρνο στους 200c για 50λεπτα με 1 ωρα. σερβιρω το κρεας και περιχυνω με τα υγρα του ταψιουκρεας κιουλμπαστι

αυτο το φαγακι δεν το εκανα εγω , ο αδελφουλης μου καθε χρονο , μου το κανει δωρο γιατι τρεχω και δεν φτανω, το δινει στο φουρνο και το ψηνει , ηταν κρεας ζυγουρι , αλατοπιπερωμενο, σκορδατο κια μοσχοβολιστο , κλασικη γευση που τραβαει κρασακισαλατα χωριατικη ε δεν σας δινω τη συνταγη κουνηθηκε η φωτογραφια γιατι ο ανιψιος μου ηθελε να παιξουμε και επεφτε επανω μου δεν πειραζει ομως σαλατα πρασινη

οτι πρασιναδα εχετε , κομμενα ντοματινια στη μεση , παρμεζανα χονδοτριμμενη και balsamicoσαλατα με λαχανο

λαχανο τριμμενο κοκκινο και ασπρο, καλαμποκι και καροτα τριμμενα , ελαιολαδο και λιγα καρυδακιαμανιταροπιτα χωριατικη απο τον Η. Μαμαλακη
Μανιταρόπιτα



Υλικά για 1 ταψί του φούρνου
1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
600 γραμ διάφορα μανιτάρια
2 καρότα ψιλοκομμένα
2 κουτ σούπας φρέσκο βούτυρο
3 κουτ σούπας αλεύρι
1 ½ νεροπότηρο γάλα
2 αβγά
3 φλιτζ τσαγιού κασέρι χοντροτριμμένο
1 φλιτζ τσαγιού ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
αλάτι, πιπέρι


Καθαρίζουμε τα μανιτάρια μας και τα ψιλοκόβουμε. Καθαρίζουμε τα καρότα και τα τρίβουμε στον τρίφτη.

Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι και τα καρότα και τα μανιτάρια μαζί με λίγο νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά. Τα αφήνουμε να περιμένουν.

Παίρνουμε ένα ταψί του φούρνου, το λαδώνουμε και απλώνουμε 3 φύλλα λαδώνοντάς τα ένα-ένα. Αδειάζουμε μέσα τη γέμιση, τη στρώνουμε με ένα πιρούνι και σκεπάζουμε το ταψί με άλλα 3 φύλλα. Με ένα μαχαίρι χαράζουμε τη πίτα μας σε μερίδες και τη ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 40-50 λεπτά στους 180ο και μέχρι να ροδοκοκκινίσουν τα φύλλα και πάνω και κάτω.

Τη βγάζουμε, την αφήνουμε να χλιαρύνει και τη σερβίρουμε σε πιατέλα.
σας δινω την συνταγη απο το site η φωτογραφια ειναι ομως απο τα χερακια μου
η πιτα αυτη ειναι παραπολυ νοστιμη και δοκιμασμενη αρκετες φορες

μια ακομα αδυναμια μου ειναι τα τυρια για αυτο και παντα βγαζω τον παρακατω καθρεφτη (απο την τουρτα του αρραβωνα τον εχουμε)αυτα ηταν για φετος τα φαγακια στην γιορτουλα μας , τωρα περιμενουμε το Χριστουγεννιατικο τραπεζα, στο σπιτι μας θα ερθουν ολοι και φετος , ωραια θα περασουμε , σας φιλω για σημερα.
 

ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΜΙΑ ΑΝΑΠΟΔΗ Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Online Shop Vector by Artshare