Δευτέρα 1 Ιουνίου 2009

ηρθε και το καλοκαιρακι

Αναρτήθηκε από ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΜΙΑ ΑΝΑΠΟΔΗ στις 5:22 π.μ. 13 σχόλια
Καλο μηνα και καλη εβδομαδα, μπηκε και το καλοκαιρακι για τα καλα. Θα αρχισουν και οι αδειες σε λιγο , θα αδειασει η Αθηνα. Οπως σας ειχα πει λοιπον , το Σαββατοκυριακο μου θα ηταν γεματο μιας και το Σαββατο περιμενα δυο φιλες μου οποτε επρεπε να ετοιμασω καποοια πραγματακια. Ξυπνησα λοιπον το Σαββατο , ηπια το καφεδακιμου καναμε παρεα με τη Φιονα και ξεκινησα να ετοιμαζω τα γλυκακια μου , ραβανι και χαλβα σιμιγδαλενιο, λοιπον το ραβανι ηταν η απολυτη αποτυχια δεν θυμαμαι να εχω ξανακανει κατι με τοσο ασχημη και απαισια γευση, σκετη αηδια, εμφανισημο αλλα αισχος, φυσικα και δεν το φωτογραφισα και δεν τολμησα να το εμφανισω ουτε στο τραπεζι.Μου την εδωσε τοσο πολυ ομως που καθε μερα θα φτιαχνω ραβανι εως οτου το πετυχω, ο χαλβας κανονικος απλος χωρις καμια ιδιατερη γευση. Δηλαδη αν καταλαβατε καλα η προετοιμαασια του βραδινου γευματος ξεκινησε τελειως στραβα. Συνεχισα λοιπον με την προετοιμασια των φαγητων , ωσπου χτυπαει το τηλεφωνο
-οριστε (οταν βαριεμαι ετσι απαντω)
-ασπουλα , καλημερα ο Κωστας ειμαι(ξαδελφος του Νικου , ψυκτικος), να ερθω σημερα να βαλω τα κλιματιστικα?
-να ερθεις Κωστα μου , εδω θα ειμαι, τι ωρα λες?
-ε κατα τις 16.00 και κατα τις 17.00, να αρχισουμε να χτυπαμε μην κανουμε και θορυβο μεσα στο μεσημερι
-ενταξει σε περιμενω
Τι να εκανα δε φτανει που ανθρωπος δεν θα επαιρνε λεφτα, θα του ελεγα εχω τραπεζι ελα αλλη μερα? Ποτε ! δεν ειναι σωστο. Εγω συνεχισα την προετοιμασια μου ,θα εφτιαχνα , κοτοπουλο με τυρια στο φουρνο συνοδευμενο με λεμονατα ζυμαρικα, σουφλε ψωμιου, χωριατικη σαλατα και σαλατα ταμπουλε, ψωμακι σπιτικο απο τα χερακια της μανουλας μου και ολα καλα.
Ηρθε κι ο ξαδελφος, χαμος μετα στο σπιτι σκονες, πατημασιες , κομμενα καλωδια , κολλητικες ταινιες κι οτι αλλο χρησιμοποιουν οι μαστορες. Αφου τελειωσαν και φυγανε ξανα καθαριοτητα, ημουν σιγουρη πως το βραδυ η μεση μου θα ηταν σε κακη κατασταση με τοσα βαρη , ορθοστασια, και σφουγγαρισμα.Τα φαγητα ηρθαν να καλυψουν την αποτυχια των γλυκων κι ετσι ενιωσα πολυ καλυτερα. Ηρθαν και οι φιλες μου, φαγαμε, ηπιαμε, γελασαμε, θυμηθηκαμε , περασαμε πολυ ωραια. Το διαλυσαμε αργα. Την Κυριακη δεν ειχα σηκωμο απο το κρεβατι μου, το βραδυ πηγα οπως σας ειχα πει το θεατρο φευγοντας με τις καλυτερες εντυπωσεις για αυτους του δυο ηθοποιους Μπεζο και Φασουλή , φοβεροι θεατρινοι, ολο τους το ειναι ηταν εκει, δεν βαρεθηκα ουτε μια στιγμη, ακουσα πως θα ξανανεβει απο τον Οκτωβριο , σιγουρα θα ξαναπαω αλλα σε καλυτερη θεση για να βλεπω οχι εκει που ημασταν χθες και χρειαζομασταν κυαλια , να πατε απο το φθινοποωρο ειναι καταπληκτικη παρασταση.Με εχει καλεσει σε παιχνιδι η πουαντερι αλλα αυριο θα παιξω να εχω να σας πω και κατι αυριο δηλαδη . Σας δινω τις συνταγες για το κοτοπουλο και τα λεμονατα ζυμαρικα, για το σουφλε θα την βρειτε σε παλια ανασρτηση.

Κοτοπουλο με τυρια και λεμονατα ζυμαρικα

Υλικα για το κοτοπουλο

1ολοκληρο κοτοπουλο
1 φλυτζανι παρμεζανα τριμμενη
1/2 φλυτζανι κεφαλογραβιερα τριμμενη
1 κουταλι του γλυκου παπρικα γλυκια
1 ποτηρι λευκο κρασι
ελειολαδο
1 κουταλια της σουπας βουτυρο (εγω ποτε δεν εχω βαλει)
3 αυγα χτυπημενα
αλερι- αλατι - πιπερι φρεσκοτριμμενο

Υλικα για τα ζυμαρικα

500 γρ. ριγγατονι ηη' πενες
ξυσμα απο 1 λεμονι
1/3 φλυτζανιου κρεμα γαλακτος
1/2 φλυτζανι γαλα εβαπορε
αλατι-πιπερι

Εκτελεση
Κοβω το κοτοπουλο, το αλατοπιπερωνω, το λαευρωνω, το βουταω στο αυγο και στα τυρια που εχω προσθεσει την παπρικα.Βαζω το ελαιολαδο στο pyrex , προσθετω το κοτοπουλο, το περιχυνω με το υπολοιπο αυγο και πασπαλιζω με τα υπολοιπα τυρια.Ψηνω στους 220c για 15 λεπτα σκεπασμενο με αλουμινοχαρτο, ξεσκεπαζω και ριχνω το κρασι. Χαμηλωνω στους 180c και ψηνω για 30 λεπτα.
Βραζωτα ζυμαρικα al dente . Σιγοβραζω για 3 λεπτα την κρεμα γαλακτος με το γαλα , το ξυσμα του λεμονιου, αλατι-πιπερι ανακατευοντας συνεχεια. Προσθετω τα ζυμαρικα και τα αφηνω στη φωτια για 1 λεπτο.
























Καλο απογευμα σε ολους !!!!!!!!!!!
 

ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΜΙΑ ΑΝΑΠΟΔΗ Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Online Shop Vector by Artshare