Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

Το εργαστηρι μεσα απο τα δικα μου τα ματια

Αναρτήθηκε από ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΜΙΑ ΑΝΑΠΟΔΗ στις 7:08 π.μ. 14 σχόλια
καλησπερα - καλησπερα,
επειδη πολλοι με ρωτατε για το εργαστηρι που αναφερω συχνα, σκεφτηκα πως οφειλω στο χωρο που με κανει να νιωθω δημιουργικη , μια αναρτηση .
Θα τα παρω ολα απο την αρχη και θα σας παρουσιασω τον χωρο αυτο μεσα απο τα δικα μου τα ματια.
Ηταν τελη Σεπτεμβριου οταν αναφερθηκε μια συναδελφος μου σε ενα σεμιναριο κοσμηματος που ειχε παρακολουθησει περυσι στο εργαστηρι Μορφες. Μας ειπε λοιπον πως προκειται για εναν ομορφο χωρο ο οποιος οργανωνει διαφορα σεμιναρια . Ετσι ξαφνικα πηγα κι εγω και τη ρωτησα
- τι αλλα σεμιναρια κανουν?
-να σου δωσω το site να μπεις για να δεις καλυτερα μονη σου
Μπηκα κι εγω λοιπον , και μου εκανε εντυπωση η κατασκευη και διακοσμηση κεριου, ημουν αναποφασιστη να παρω τηλεφωνο να μην παρω τι να κανω? Μωρε δε παιρνω τι εχω να χασω?
Ο λογος που ημουν αναποφασιστη ηταν το οτι ποτε μεχρι τωρα δεν ειχα ασχοληθει με κατι χειροποιητο εκτος απο την μαγειρικη , μα με τιποτα αλλο, ουτε και στο σχολειο εκανα κατι ιδιαιτερο, περισσοτερο ελευθερη ωρα εβλεπα την ωρα των καλλιτεχνικων παρα δημιουργικη ωρα.Πηρα λοιπον, τηλεφωνο μουεξηγησαν καθε απορια που ειχα και το μονο που εμενε ηταν να παω απο εκει για την εγγραφη.
Το ειπα στην μητερα μου να πας εγω θα στο κανω δωρο .
Και πηγα , φτανω λοιπον εξω απο το εργαστηρι , μα να χτυπαει η καρδια μου σαν τρελη , ντρεπομουν να μπω μεσα κι αν δεν τα καταφερω κι αν δεν εχω καλλιτεχνικη ταση?, καθησα κανενα τεταρτο στη γωνια για να αποφασισω τελικα τι ηθελα να κανω (αυτο δεν το εχω πει στη δασκαλα μου, τωρα θα το μαθει ομως).Και πηγα μπηκα μεσα και μαγευτηκα απο το χωρο , ολα παραμυθενια λες και ημουν αλλου και οχι στο κεντρο της Αθηνας , και γραφτηκα...
Ξεκινησαν τα μαθηματα , τα οποια ειχαν οριστει για καθε Πεμπτη (3ωρα) ημασταν 5 παιδια 1 αγορι και 4 κοριτσια , δεν ξερω αν δεσαμε ολοι μεταξυ μας , αυτο που ξερω ομως ειναι οτι ολοι περιμεναμε την επομενη Πεμπτη , ολοι , ειτε για να συναντηθουμε , ειτε για να δοκιμαστουμε στη νεα μας προσπαθεια , ειτε για να δουμε τη δασκαλα μας.
Εγω προσωπικα γοητευτηκα , οχι μονο απο το χωρο αλλα και απο το μερακι αυτης της γυναικας που με την πολυτιμη βοηθεια του συζυγου της, στησανε ενα χωρο αγνωστο στους περισσοτερους (τουλαχιστον ετσι νομιζω εγω), γεματο αγαπη , γουστο και γνωσεις ,γνωσεις...
Το πιο βασικο γνωση χωρις φανφαρες , τουπε , υφος και αλλα τετοια που διακατεχουν τους ημιμαθης και ξερολες .
Οι καθηγητες ειναι ολοι προσεγμενοι και διαλεγμενοι, με τις καλυτερες γνωσεις και προυπηρεσιες καθως και μεταδοτικοτητα.
Με τον καιρο λοιπον εξοικειωθηκα σε αυτο που λεγεται δημιουργια, αγαπη για καθε τι χειροποιητο , φυσικα πρεπει να φαω πολλα καρβελακια ακομα για να φτασω εκει που θελω (δε με παιρνει και για πολλα αλλα τελος παντων).
Να σας πω και τα πρακτικα του εργαστηριου , το πιο σημαντικο ειναι πως βρισκεται πολυ κοντα στο ΗΣΑΠ των Ανω Πατησιων , αρα, λοιπον, η προσβαση ειναι πανευκολη, στο χωρο μεσα λειτουργει mini market απο οπου προμηθευομαστε τα υλικα που χρειαζομαστε για το καθε μαθημα σε λογικες τιμες , χωρις αυτο να ειναι δεσμευτικο ο καθενας δηλαδη μπορει να αγορασει τα υλικα του απο οπου θελει , υπαρχει παντα ζεστος καφες , η καθαριοτητα δεσποζει παντου,και το χαμογελο ρε παιδια ,ειναι παντα εκει, με το που ανοιγεις την πορτα, παντα εκει το ατιμο , τις περισσοτερες φορες υπαρχουν γλυκα η΄αλμυρα που φερνει ο καθε μαθητης -δημιουργος . Ολοι μοιραζομαστε τα πραγματα μας , δεν υπαρχουν αυτες οι βλακειες αυτο ειναι δικο μου , εφερα εγω, τωρα ειναι η δικη σου σειρα και αλλα τετοια μιζερα συναισθηματα και κακομοιριες.
Εγω το σεμιναριο του κεριου το τελειωσα και μπορω να πω οτι εμαθα και ξερω πως αν εχω καποια απορια η Βαρβαρα θα ειναι εκει για να μου τη λυσει.Αυτο το τριμηνο κανω χρηστικα αντικειμενα και faux bijoux , αλλη μαγεια. Λοιπον κι επειδη τα πολλα λογια ειναι φτωχεια μπορειτε να κανετε click Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Μορφές για να δειτε ακριβως τι προσφερει το εργαστηρι. Να ξερετε πωα θα χαρω να δω καποια απο εσας στο εργαστηρι μας.Και θα σας πως κατι που μου ειπε η Βαρβαρα μας <<οποιος ανοιγει αυτη την πορτα δεν υπαρχει περιπτωση να μην ειναι καλλιτεχνης>>
Σας φιλω εως την επομενη φορα!!!!!


Υ.Γ. τα γερανια στο site με παρακινησαν
 

ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΜΙΑ ΑΝΑΠΟΔΗ Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Online Shop Vector by Artshare