Τετάρτη, 1 Απριλίου 2009

Αναρτήθηκε από ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΜΙΑ ΑΝΑΠΟΔΗ στις 4:55 π.μ.
Αντιδράσεις: 
11 σχόλια
καλησπερα καλησπερα,
σκεφτηκα πως πολυ καιρο ειχα να σας δειξω καποια μαγειρικη δημιουργια και μιας εκανα κι εκανα σπανακοπιτα τις προαλλες , στο παλιο το σπιτι βεβαια ακομα , ειπα να τη δειτε. Την ειχα φταξει μια εβδομαδα πριν φυγουμε, δηλαδη ενα μηνα πριν περιπου.
Το φυλλο το ανοιξα εγω και για πρωτη φορα δοκιμασα να το ανοιξω με νισεστε ωραιο εγινε, αλλα νομιζω πετσιαζει λιγο , τωρα αν σας αρεσει το λιγο τραγανο ειναι ωραιο. Παντω ςτα σχολια ηταν θετικα.
Για το φυλλο χρησιμοποιεισα αλευρι για ολες τις χρησεις , ελαιολαδο,νερακι χλιαρο , αλατι , λιγο πιπερι και λιγο κρασι.
Για εξι με οχτω φυλλα θα χρειαστουμε
5 κουπες αλευρι για ολες τις χρησεις
νερο οσο παρει
αλατι και πιπερι κατα βουληση
1/2 κουπα περιπου ελαιολαδο εκλεκτο
1/2 ποτηρακι κρασι λευκο
Εδω να σας πω πως το πιπερι ειναι μια δικη μου παρεμβαση που δινει μια σπιρταδα στο φυλλο ξεχωριστη, ανακατευουμε ολα τα υλικα μαζι , μεχρι να πετυχουμε μια ωραια και μαλακη ζυμη, χωριζουμε σε 6 με 8 μπαλακια και τα αφηνουμε να σταθουν σκεπασμενα με πετσετα , οσο ετοιμαζουμε την γεμιση.
Την ημερα εκεινη χρησιμοποιησα σπανακι,κρεμμυδακια φρεσκα , ανιθο, μυρωνια , καυκαληθρες και λαπατα , που μου ειχε φερει η μητερα μου απο την Τριπολη.
Εγω ολα τα χορτα τα βαζω ωμα , τα πλενω καλα και τα ψιλοκοβω ακριβως οπως τη μαρουλοσαλατα. Ανοιγω τρια φυλλα για κατω αλειφω με ελαιολαδο αναμεσα , βαζω τη γεμιση , αλλα τρια η' τεσσερ απο πανω, αλειφοντας παλι με ελαιολαδο αναμεσα, χαραζω σε τετραγωνα κομματια . Ψηνω στους 180-200 C για περιπου 1 ,5 ωρα. Και μετα απολαμβανουμε. Ηταν καταπληκτικη.
Πιστευω οι φωτογραφιες να ειναι ενταξει, γιατι μου τις βγαζει κωδικοποιημενες, και δεν τις βλεπω σωστα.
Αν οχι δειξτε επικεια.
Καλο απογευμα.





 

ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΜΙΑ ΑΝΑΠΟΔΗ Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Online Shop Vector by Artshare