Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2009

ενα γλυκακι για το Σ/Κ

Αναρτήθηκε από ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΜΙΑ ΑΝΑΠΟΔΗ στις 5:21 π.μ.





καλησπερα , ειχα υποσχεθει να σας δωσω τις συνταγες για τα γλυκακια που εκανα προχθες , την πορτοκαλοπιτα της αχτιδουλας μου την ξερετε, θα σας δωσω λοιπον μονο την γλυκια πιτα με ανθοτυρο

υλικα

100γρ. καστανη ζαχαρη
600γρ. ανθοτυρο φρεσκο αναλατο
50γρ. μελι
1 αυγο
1κτγ κανελλα
450γρ φυλλο σφολιατας

εκτελεση

για την γεμιση ζυμωνουμε το ανθοτυρο με το μελι και την καστανη ζαχαρη.προσθετουμε το αυγο με την κανελλα και ζυμωνουμε καλα
αλειφουμε το ταψι με λιγο βουτυρο, βαζουμε το ενα φυλλο σφολιατας , το αλειφουμε με λαδι και ριχνουμε την γεμιση την οποια στρωνουμε με ενα κουταλι.τοθετουμε το δευτερο φυλλο απο πανω και το αλειφουμε με λαδι. ψηνουμε στους 175c για 25 -30 λεπτα. βγαζουμε απο τον φουρνο και πασπαλιζουμε με καστανη ζαχαρη .Οταν κρυωσει κοβουμε σε κομματια.Ξεχασα να την βγαλω φωτογραφια οταν ψηθηκε. Για τα δικα μου γευστικα γουστα ηταν πολυ καλη .
Η πορτοκαλοπιτα ηταν νοστιμοτατη οπως παντα , αν και μου αρπαξε λιγο.Ερχεται Σ/Κ , και πολυ χαρουμενη ειμαι για αυτο. Επισης υπαρχει κατι που ετοιμαζω για τον ανδρα μου και θελω πολυ να το μοιραστω μαζι σας , αλλα φοβαμαι μην το δει ο ανδρας μου και χαλασει η εκπληξη. Θα βρω ευκαιρια και θα σας το πω . Χθες ειχα μαθημα στο εργαστηρι , φτιαξαμε κερια με ευπλαστη παραφινη , ενα βιβλιο και ενα καπελο μενει να τα στολισω και θα τα φωτογραφισω για να σας τα δειξω. Επισης , αλλο ενα μαθημα μου εμεινε στο κερι και μετα τελος , σκεφτηκα να παρακολουθησω και 2 ακομα τριμηνα σεμιναρια ταυτοχρονα , θα δω ομως , τελικα τι θα κανω. Σημερα εχω βελονες , αντε και μολις τελειωσω το κασκολ μου θα σας το δειξω και αυτο . Θα σκεφτω και κανενα γλυκακι να κανω για το Σ/Κ .

Ευχομαι να ξεκουραστειτε το Σ/Κ , θα σας σκεφτομαι και σας παραθετω και την φραση της εβδομαδας, αχ ολα γινονται παλι οπως πριν , αντε να μαζευομαστε πια.

<<Αν επιθυμουμε τα πραγματα να παραμεινουν οπως ειναι, τοτε τα πραγματα πρεπει να αλλαξουν.>>
Giuseppe Tomasi (1896-1957) Σικελος συγγραφεας , 11ος Πριγκηπας της Λαμπεδουσας

4 σχόλια:

πουαντερι on 9 Ιανουαρίου 2009 στις 12:12 μ.μ. είπε...

απα πα!!!! καλε μια ιωση μας επιασε και εχασα ενα σωρο πραματα.......
τι ωραιο που το εκανες;
και το ροζουλι μαου αρεσει!!!!!!!!
τα φαγητα σου τελεια, γελασα πολυ με την λιποαναροφηση της γαλοπουλας... χα!χα! εμας να δουμε ποιος θα μας κανει;!

πω! πω! πολυ ωραια ολα.
Τελικα βρε ειδες; εμαθες και αναρτησεις να κανεις, και σχολια να αφηνεις; ειδες; τιποτα δεν ειναι δυσκολο...εγω νομιζεις καλυτερη ημουν; απλα με τον καιρο και αφου το σακατεψα κανα δυο φορες τον υπολογιστη τα εμαθα.
Αντε σε αφηνω γιατι τωρα ανοιξα μετα απο μερες και θελω να κανω βολτα στην γειτονια για να δω τι κανετε ολες σας.

Ελπιζω να τα πουμε το ΣΚ οπως μου υποσχεθηκες.......

Dorothy on 9 Ιανουαρίου 2009 στις 2:14 μ.μ. είπε...

Ωραία η πιτούλα με το ανθότυρο. Και η πορτοκαλόπιτα της Αχτίδας βέβαια, σταθερή αξία! Μ'αρέσει που βάζεις τη φράση της εβδομάδας, μας δίνεις τροφή για σκέψη!

eirini on 11 Ιανουαρίου 2009 στις 12:23 π.μ. είπε...

Τί χρυσοχέρα είσαι εσύ;;;;;
Μπράβο!!!!
Κοίτα ωραία φαίνεται η πιτούλα, αλλά είναι γλυκιά απ'ότι κατάλαβα! Μήπως σου βρίσκεται κάτι σ'αλμυρό; Τα γλυκά δεν τα τρώω!

Είδα ότι μαγειρεύεις συνέχεια... αλλά τί να πεις... άμα κάνεις παρέα με την Πουαντερί και την Αχτιδούλα! Κακές παρέες, χαχαχαχαχα!!!

Όποτε πεινάω θα περνώ από δω μια βόλτα! Καλή εβδομάδα να έχουμε! Φιλάκια!!!

Theogr ο κηπουρός on 11 Ιανουαρίου 2009 στις 8:16 μ.μ. είπε...

Κανένα κομμάτι παίζει και για εμάς; Καλώς σε βρίσκω και καλή εβδομάδα.

 

ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΜΙΑ ΑΝΑΠΟΔΗ Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Online Shop Vector by Artshare