καλησπερα καλησπερα,
σκεφτηκα πως πολυ καιρο ειχα να σας δειξω καποια μαγειρικη δημιουργια και μιας εκανα κι εκανα σπανακοπιτα τις προαλλες , στο παλιο το σπιτι βεβαια ακομα , ειπα να τη δειτε. Την ειχα φταξει μια εβδομαδα πριν φυγουμε, δηλαδη ενα μηνα πριν περιπου.
Το φυλλο το ανοιξα εγω και για πρωτη φορα δοκιμασα να το ανοιξω με νισεστε ωραιο εγινε, αλλα νομιζω πετσιαζει λιγο , τωρα αν σας αρεσει το λιγο τραγανο ειναι ωραιο. Παντω ςτα σχολια ηταν θετικα.
Για το φυλλο χρησιμοποιεισα αλευρι για ολες τις χρησεις , ελαιολαδο,νερακι χλιαρο , αλατι , λιγο πιπερι και λιγο κρασι.
Για εξι με οχτω φυλλα θα χρειαστουμε
5 κουπες αλευρι για ολες τις χρησεις
νερο οσο παρει
αλατι και πιπερι κατα βουληση
1/2 κουπα περιπου ελαιολαδο εκλεκτο
1/2 ποτηρακι κρασι λευκο
Εδω να σας πω πως το πιπερι ειναι μια δικη μου παρεμβαση που δινει μια σπιρταδα στο φυλλο ξεχωριστη, ανακατευουμε ολα τα υλικα μαζι , μεχρι να πετυχουμε μια ωραια και μαλακη ζυμη, χωριζουμε σε 6 με 8 μπαλακια και τα αφηνουμε να σταθουν σκεπασμενα με πετσετα , οσο ετοιμαζουμε την γεμιση.
Την ημερα εκεινη χρησιμοποιησα σπανακι,κρεμμυδακια φρεσκα , ανιθο, μυρωνια , καυκαληθρες και λαπατα , που μου ειχε φερει η μητερα μου απο την Τριπολη.
Εγω ολα τα χορτα τα βαζω ωμα , τα πλενω καλα και τα ψιλοκοβω ακριβως οπως τη μαρουλοσαλατα. Ανοιγω τρια φυλλα για κατω αλειφω με ελαιολαδο αναμεσα , βαζω τη γεμιση , αλλα τρια η' τεσσερ απο πανω, αλειφοντας παλι με ελαιολαδο αναμεσα, χαραζω σε τετραγωνα κομματια . Ψηνω στους 180-200 C για περιπου 1 ,5 ωρα. Και μετα απολαμβανουμε. Ηταν καταπληκτικη.
Πιστευω οι φωτογραφιες να ειναι ενταξει, γιατι μου τις βγαζει κωδικοποιημενες, και δεν τις βλεπω σωστα.
Αν οχι δειξτε επικεια.
Καλο απογευμα.
Τετάρτη 1 Απριλίου 2009
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
11 σχόλια:
Εμένα πάντως μιά χαρά ομορφιά και νοστιμιά μου δείχνει.Μπράβο καμάρι μου όσο υπάρχουν ακόμη νοικοκυρές που δεν φοβούνται να λερώσουν τα χεράκια τους με ζύμες και αλεύρια έχει ελπίδες η κοινωνία μας.
Φιλάκια και καλό σου μήνα.
Αν θες σου στέλνω την διεύθυνσή μου να μου στείλεις το ταψί!!! Τα μεταφορικά δικά μου!
Φιλιά και καλό μήνα!!!
Και οι φωτογραφίες σου μια χαρά είναι και η πίτα σου φαίνεται λαχταριστή!!!
Καλό μήνααααα!!!!
Πω πω πω τι μου έκανες βραδιάτικα!!! Με ξελίγωσες Ασπόυλα μου!! Λοιπόν έχω και γω σπανάκια και τα σχετικά και θα την φτιάξω αύριο κιόλας!! Είναι αλήθεια οτι με το νισεστέ ανοιγεί το φύλλο πιο εύκολα; Φιλάκια πολλά πολλά! Καλό σου βράδυ και καλό μήνα.
Τέλεια φαίνεται! Ευχαριστούμε για τη συνταγή! Καλό βράδυ και καλό μήνα!
@XRYSOULA
μακαρι να γινει καλυτερη η κοινωνια απο τα χερακια με τα αλευρια και θα φτιαχνω καθε μερα 10 ταψια πιτες.
@eirini
θα ερθω κι εγω ομως κοριτσακι , να εχει περασει το Πασχα για ναμπορεις ν αφας αυτη ειχε και τυρι αλλα ξεχασα να το γραψω.
καλο μηνα να εχουμε
@ΕΛΕΝΑ
ηταν πολυ γευστικη πραγματικα ,
καλο μηνα να εχουμε
@Πλεκτο Εγκωμιο
η πιτα ειχε και τυρι , φετα και μανουρι, με το νισεστε ανοιγει πολυ πιο ευκολα , αλλα θεωρω οτι εχει να κανει με την πειρα της καθε μιας , γιατι και με το αλευρι ανοιγει μια χαρα , δοκιμασε και νισεστε και θα καταλαβεις πιο σου παει πιο πολυ.
Φιλακια
@Alexandra
καλη επιτυχια αν τη δοκιμασεις ,καλο μηαν να εχουμε !!!!!
Καλημέρα...
Αν στη γέμιση της πίτας μαζί με τα χόρτα ρίξεις και λίγα ψιλοκομμένα σοταρισμένα μανιτάρια θα έχεις ένα άλλο καταπληκτικό απότέλεσμα
Δημοσίευση σχολίου