Καλημερα γλυκουλες μου, καλη χρονια με υγεια , αγαπη , και ομονοια στο blogχωριο μας, αλλα και σε ολο τον κοσμο. Πρωτη μερα στη δουλεια , οχι ακριβως πρωτη δουλευα και την Δευτερα αλλα σημερα νιωθω σαν να ειναι η πρωτη.Να σας πω πως απο την φουρια μου σημερα το πρωι ξεχασα την φωτογραφικη μηχανη κι ετσι δεν θα μπορεσω να αναρτησω φωτογραφιες, απο αυριο. Τελειωσανε οι γιορτες , και τι εμεινε ? η αναμνηση οπως παντα , γλυκια και πικρη. Φετος αποφασισα να μην αργω στην δουλεια μου , να λεω αυτα που αισθανομαι , να εκφραζω την αγαπη μου για να προλαβω να πω αυτα που νιωθω. Επηρεαστηκα απο ενα θεατρικο εργο που ειδα την προηγουμενη εβδομαδα<<Ο Βιοπαλαιστης στην στεγη>> με τον Λακη Λαζοπουλο, να πατε , θα αναθεωρησετε πολλα . Αποφασισα να πηγαινω πιο πολυ θεατρο αφου το αγαπω , να συγκρατω τα νευρα μου και να αρχισω διαιτα , τωρα για το τελευταιο δεν ειμαι και τοσο σιγουρη , αλλα το εχω στο μυαλο μου. Δινω μια ευχη που την ακουσαμε με τον αντρα μου χθες απο μια συμφοιτητρια του η οποια γιορταζε << να φτανουν στον κοσμακη τα λεφτα που παιρνει >>.Σημερα ειναι μεγαλη γιορτη  , χρονια πολλα σε οσες γιορταζουν και σε οσες εχουν καποιον που αγαπουν και γιορταζει.Χθες εκανα δυο γλυκακια , μια γλύκια πιτα με ανθοτυρο και την πορτοκαλοπιτα της αχτιδουλας μου.
Συνταγες και φωτογραφιες απο αυριο .
Φιλακια πολλα πολλα.
Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2009
Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2008
συμβαινουν κι αυτα η' καλλιο αργα παρα ποτε
καλημερα φιλες μου , χρονια πολλα κι ευτυχισμενα να ειμαστε καλα , και παντα χαμογελαστες .
εχω να σας πω πολλα νεα , για το πως περασα τις γιορτες θα σας τα πω τις επομενες ημερες , εχω να σας πω ομως αλλα νεα , μη με πειτε ομως χαζη σας παρακαλω, δεν φταιω εγω. εγω δεν εχω υπολογιστη, στο σπιτι μου , οτι κανω το κανω απο την δουλεια, εχει παρει η μητερα μου ενα laptop , λοιπον και πηγα χθες να την δω , - να μπουμε στο Internet ? να δω κι εγω το blog σου. -αμε, να μπουμε της λεω , να κανω ενα καφεδακι και ξεκιναμε .κανω, λοιπον τον καφε και μπαινω στο blog μου , και τι βλεπω που δεν ειχα δει ποτε ως τωρα στη ζωη μου στα blogχωριο? τα σχολια σας φιλες μου , μη γουρλωνετε τα ματακια σας και μη γελατε, να πηγαινω μια μια τις αναρτησεις πισω και ολο να βλεπω σχολια και ολο να χαιρομαι σα βλαμμενο ,και να αναρωτιεμαι γιατι δεν τα βλεπω απο την δουλεια , ερχομαι το πρωι στο γραφειο και ρωταω εναν συναδελφο ο οποιος με βοηθαει παντα και μου εξηγει πως επειδη το προγραμμα του P.C. ειναι παμπαλαιο δεν μπορω να τα βλεπω , δεν μπορω να απαντω και το κυριοτερο (που η κουτσομπολα μεσα μου πεθανε),δεν μπορω να σχολιαζω κι εγω. Ζητω συγνωμη, απο ολες σας που δεν σας απαντησα ποτε και που δεν καταλαβαινω, τι ειναι αυτη η λεκτικη επαληθευση που μου ζητατε να βγαλω , αχ τι να κανω. θα φροντισω μεσα στο 2009 να παρω εναν υπολογιστη που θα τα εχει ολα και θα τα κανει ολα , και θα απανταω σαν μανιακη αλλα και θα σχολιαζω σαν μανιακη , Σας ευχαριστω πολυ ολες σας που με επισκεπτεστε , γιατι, εγω νομιζα πως καμια δεν βλεπει το blog μου και πως σε καμια δεν αρεσει και στεναχωριομουνα πολυ πολυ . Λοιπον , ευχομαι να λυθηκε η απορια σας , και να μου αφηνετε σχολια γιατι, θα πηγαινω στην μητερα μου, μεχρι να παρω κι εγω laptop και θα τα βλεπω . Ευχομαι σε ολες , υγεια, ευημερια , χαρα και ομονοια στα σπιτια μας , και του χρονου παλι ολες μαζι . Σας φιλω Ασπα.
εχω να σας πω πολλα νεα , για το πως περασα τις γιορτες θα σας τα πω τις επομενες ημερες , εχω να σας πω ομως αλλα νεα , μη με πειτε ομως χαζη σας παρακαλω, δεν φταιω εγω. εγω δεν εχω υπολογιστη, στο σπιτι μου , οτι κανω το κανω απο την δουλεια, εχει παρει η μητερα μου ενα laptop , λοιπον και πηγα χθες να την δω , - να μπουμε στο Internet ? να δω κι εγω το blog σου. -αμε, να μπουμε της λεω , να κανω ενα καφεδακι και ξεκιναμε .κανω, λοιπον τον καφε και μπαινω στο blog μου , και τι βλεπω που δεν ειχα δει ποτε ως τωρα στη ζωη μου στα blogχωριο? τα σχολια σας φιλες μου , μη γουρλωνετε τα ματακια σας και μη γελατε, να πηγαινω μια μια τις αναρτησεις πισω και ολο να βλεπω σχολια και ολο να χαιρομαι σα βλαμμενο ,και να αναρωτιεμαι γιατι δεν τα βλεπω απο την δουλεια , ερχομαι το πρωι στο γραφειο και ρωταω εναν συναδελφο ο οποιος με βοηθαει παντα και μου εξηγει πως επειδη το προγραμμα του P.C. ειναι παμπαλαιο δεν μπορω να τα βλεπω , δεν μπορω να απαντω και το κυριοτερο (που η κουτσομπολα μεσα μου πεθανε),δεν μπορω να σχολιαζω κι εγω. Ζητω συγνωμη, απο ολες σας που δεν σας απαντησα ποτε και που δεν καταλαβαινω, τι ειναι αυτη η λεκτικη επαληθευση που μου ζητατε να βγαλω , αχ τι να κανω. θα φροντισω μεσα στο 2009 να παρω εναν υπολογιστη που θα τα εχει ολα και θα τα κανει ολα , και θα απανταω σαν μανιακη αλλα και θα σχολιαζω σαν μανιακη , Σας ευχαριστω πολυ ολες σας που με επισκεπτεστε , γιατι, εγω νομιζα πως καμια δεν βλεπει το blog μου και πως σε καμια δεν αρεσει και στεναχωριομουνα πολυ πολυ . Λοιπον , ευχομαι να λυθηκε η απορια σας , και να μου αφηνετε σχολια γιατι, θα πηγαινω στην μητερα μου, μεχρι να παρω κι εγω laptop και θα τα βλεπω . Ευχομαι σε ολες , υγεια, ευημερια , χαρα και ομονοια στα σπιτια μας , και του χρονου παλι ολες μαζι . Σας φιλω Ασπα.
Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2008
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
Αγαπημενη μου παρεα , τρεχω και δεν φτανω αυτες τις ημερες , διοτι,δουλεω και την παραμονη του Χριστουγεννων εως τις 16.00 (μας χαριζουν και 1 ωρα), και ανημερα θα φαμε στο σπιτι μου, αχ χαμος θα γινει παλι, Θα εχω και την βαφτηστηρα μου απο αυριο το βραδυ εως την Κυραιακη , της εχω μια πολυ μεγαλη εκπληξη , τις εχω παρει πολλα πολλα πραγματακια , και τα εχω τυλιξει με ωραιες κολλες περιτυλιγματος , τα εχω βαλει στη  μεση του δωματιου που θα κοιμαται και ευχομαι να χαρει , θα βγαλω φωτογραφιες και θα τις δειτε. Αχ ειναι η πρωτη φορα που θα φτιαξω γαλοπουλα γεμιστη και εχω αγωνια αν θα ειναι ωραια. Ο αντρας μου λεει (διπλωματικα οπως παντα) θα ειναι τελεια, οπως ολα που φτιαχνεις . Και σαν να μην φτανουν ολα αυτα , πλεκω πυρετωδως το καινουριο κασκολ της ανιψιας μου, προκειμενου να ειναι ετοιμο τα Χριστουγεννα, και γιατι καινουριο?  διοτι ηρθαν οι κουμπαροι και μου ειπαν οτι ειναι μικρο για το παιδι , αντε να το ξηλωσουμε με την κουμπαρα και πεσαμε σε αναποδες βελονιες (αχ πουαντεριτσα μου) , χαλια τα καναμε , πηγα και πηρα καινουριο νημα κι εγω, και σχεδον το τελειωνω , σιγα που δεν θα τα καταφερω , εστι το βαζω κατω ? Με λιγα λογια, αυτα για τις ημερες που περασαν , τωρα για τις ημερες που θα ερθουν , ευχομαι ολοψυχα οι φετινες γιορτες  να ειναι οι πιο ομορφες για ολους μας , το αστρο της Βηθλεεμ , να φωτισει πρωτα το μαυλο μας για να καταφερουμε να δουμε το φως της καρδιας μας , να πληγωνουμε οσο το δυνατον λιγοτερο τους ανθρωπους μας (καθολου δεν γινεται, βλ. παραγοντας ανθρωπος),και να δειχνουμε την αγαπη μας , χωρις εγωισμο και φοβο. Η ΑΓΑΠΗ ΟΛΑ ΤΑ ΜΠΟΡΕΙ. Καλα χριστσουγεννα .Για την Πρωτοχρονια θα επανελθω.
Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2008
λοιπον, λοιπον συνεχιζουμε τι σας ξεχασα νομιζατε?
κοτοπουλο με παπρικα
υλικα
1 -2 κιλα κοτοπουλο
3 κουτ. γλυκου αλευρι
2 κουτ. γλυκου αλατι
1/4 κουτ. γλυκου πιπερι
4 κουτ. σουπας μαργαρινη η' ελαιολαδο
1 1/2 φλυτζανι τσαγιου κομμενο κρεμμυδι
1 κουτ. γλυκου παπρικα
1 φλυτζανι τσαγιου βραστο νερο
εκτελεση
κοβω το κοτοπουλο και πασπαλιζω με αλευρι , αλατι και πιπερι. Τσιγαριζω το κοτοπουλο. Βγαζω το κοτοπουλο και τσιγαριζω τα κρεμμυδια. Ξαναβαζω το κοτοπουλο στο τηγανι , πασπαλιζω με παπρικα και προσθετω το νερο. Σκεπαζω και αφηνω να ψηθει σε χαμηλη φωτια για 1 1/2 ωρα.
 πενες με ντοματα και λαχανικα στο φουρνο
πενες με ντοματα και λαχανικα στο φουρνο
υλικα
1/4 κουπας λαδι
250γρ. μανιταρια
1 κρεμμυδι ψιλοκομμενο
2 σκελιδες σκορδο
1 1/2 κιλο ντοματες περασμενες στο μπλεντερ
2 κουταλιες σουπας κετσαπ
αλατι -πιπερι
1/4 κουπας ελιες Καλαμων
1/4 >> βασιλικο ψιλοκομμενο
1/2 >> κρεμα γαλακτος
400γρ πενες η΄αλλο ζυμαρικο κοντο
2 κουπες φουντιτσες μπροκολο ζεματισμενο
1/4 κουπας λιστες ντοματες
150γρ. μοτσαρελα τριμμενη
100γρ. παρμεζανα
100γρ. προβολονε
1/4 κουπας γαλετα
εκτελεση
Ζεσταινω το λαδι και σωταρω τα μανιταρια, ριχνω το κρεμμυδι και το σκορδο μετα την ντοματα, την κετσαπ, αλατι , πιπερι σκεπαζω και σιγοβρασω10 min. Προσθετω ελιες, βασιλικο και την κρεμα γαλακτος, ανακατευω και κατεβαζω απο την φωτια.Βραζω τα ζυμαρικα , στραγγιζω και τις ριχνω μεσα στη σαλτσα, προσθετω το μπροκολο, τις λιαστες ντοματες την κρεμα γαλακτος. Στρωνω στο pyrex ριχνω το τυρι και την γαλετα. Ψηνω για 20min στους 180c με 200c.
ειναι πολυ ωραιο φαγακι φιλες μου και λιγο διαφορετικο για μακαρονια φουρνου. σουφλε ψωμιου
σουφλε ψωμιου
υλικα (αναλογα με το pyrex που θα χρησιμοποιεισουμε , εγω χρησιμοποιησα στρογγυλο pyrex 28 εκατ.) σας δινω συνταγη για μεγαλυτερο και την προσαρμοζεται,
1 1/2 πακετο λευκο ψωμι του τοστ χωρις κορα
λιωμενο βουτυρο (president δινει ιδαιτερο αρωμα)
300γρ gouda τριμμενο
200γρ reggato τριμμενο
200γρ γραβιερα τριμμενη
1/4 μπεικον
1/2 κιλο κρεμα γαλακτος
εκτελεση
βουτυρωνω καλα το pyrex , στρωνω το ψωμι και το βουτυρωνω , βαζω το μπεικον τα τυρια και φρεσκοτριμμενο πιπερι, ακολουθω την ιδια διαδικασια για μια ακομη φορα. 20 λεπτα πριν το ψησω ριχνω την κρεμα γαλακτος και το αφηνω , ψηνω την τελευταια στιγμη για 20min στον αερα η΄εως οτου φουσκωσει. ειναι σημαντικο να αφησετε την κρεμα γαλακτος να απορροφηθει απο το ψωμι , επισης ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΟΚΛΕΙΝΩ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ .
 ρυζι με σαφραν
 ρυζι με σαφραν
υλικα
ρυζι basmati
αλατι
σαφραν σε σκονη
εκτελεση
βραζω κανονικα το ρυζι και προσθετω το αλατι και μετα το σαφραν ανακατεω , σουρωνω βουτυρωνω λιγο και σερβιρω
γινεται ιδιατερα σπυρωτο και εντυπωσιακο λογω χρωματος
 πατατες φουρνου με κονια και πορτοκαλι (αγαπημενες)
πατατες φουρνου με κονια και πορτοκαλι (αγαπημενες)
υλικα
πατατες (αναλογα με τα ατομα)
αρκετο κονιακ
φρεσκο πορτοκαλι στιμμενο
αλατι πιπερι
ελαιολαδο
εκτελεση
λοιπον αυτη η συνταγη ειναι με το ματι παλι. καθαριζω τις πατατες μετριου μεγεθους τις κοβω στην μεση, τις βαζω στο ταψι , περιχυνω με το πορτοκαλι , το κονιακ και το ελαιολαδο, μεχρι πουνα σκεπαζονται λιγο πιο πανω απο τη μεση, αλατο πιπερωνω, τσκεπαζω με αλουμινοχαρτο και ψηνω στους 200c για 1 ωρα , ξεσκεπαζω αν χρειαζεται προσπεθτω βρατο νερο και αφηνω να ροδισουν.
εχω μια προτιμηση στις πατατες μετριου μεγεθους γιατι τις βρισκω πιο νοστιμες , πιθανον να μην ισχυει ομως, επισης οι πατατες φουρνου μου αρεσουν κομμενες χοντρα στη μεση οπως λεω γινονται πιο <<λουκουμενιες>>, μην τις φοβηθειτε δοκιμαστε .
 ταλιατελες με τυρια και μπεικον
ταλιατελες με τυρια και μπεικον
υλικα
ταλιατελες διχρωμες
μπεικον αρκετο
1κιλο τριμμεμα τυρια της αρεσκειας σας
κρεμα γαλακτος
φρεσκοτριμμενο πιπερι
εκτελεση
σιγουρα την ξερετε
βραζω τις ταλιατελες , αφηνω να κρυωσουν , προσθετω τα τυρια, το μπεικον (εγω το βαζω ωμο), στρωνω στο pyrex , περιχυνω με κρεμα γαλακτος και ψηνω στους 200c εως οτου ροδισει. πατατοσαλατα
πατατοσαλατα
υλικα
πατατες
κρεμμυδια ξερα
αγγουρακι τουρσι
μαγιονεζα
λευκο πιπερι
εκτελεση
βραζω τις πατατες χωρις την φλουδα, μολις ειναι ετοιμες τις βγαζω με την τρυπητη κουταλα λαι τις περιχυνω με ξυδι ΟΧΙ balsamico , αφηνω να κρυωσουν , προσθετω τα κρεμμυδια, το αγγουρακι τουρσι τη μαγιονεζακαι το πιπερι, ανακατευω καλα και αφηνω στο ψυγειο απο την προηγουμενη .
δεν κοβω τις πατατες με το μαχαιρι αλλα καθως ανακατευω με το κουταλι διαλυονται , εχει διαφορα πραγματικα πατζαροσαλατα
πατζαροσαλατα
υλικα
πατζαρια (αναλογα με τα ατομα)
γιαουρτι σακκουλας
σκορδο τριμμενο
καρυδοψιχα χονδροτριμμενη
εκτελεση
βραζω τα πατζαρια, τα κοβω κυβακια προσθετω το σκορδο, την καρυδοψιχα, το γιαουρτι και ανακατευω καλα , προσθετω λιγο λαδι για να <<γλυκανει>>, βαζω στο ψυγειο απο την προηγουμενη. χοιρινο με σαλτσα μπαρπεκιου
χοιρινο με σαλτσα μπαρπεκιου
ισως να την εχετε αυτη τη συνταγη γιατι κι εγω την βρηκα απο site σε site, σας την δινω ομως γιατι ηταν πεντανοστιμη
υλικα
1 κιλο χοιρινη πανσετα
για την σαλτσα μπαρμπεκιου
3κ.σ. μαυρη ζαχαρη
2κ.σ. μουσταρδα
2κ.γλ. παπρικα
2σκ. σκορδο τριμμενες
1κ.γλ. σκονη κολιανδρο
1κ.γλ. θυματι
1κ.γλ. βασιλικο
1κ. γλ. ριγανη
1κ.γλ. κιμινο
2κ. γλ. αλατι
2κ. γλ. τριμμενο μαυρο πιπερι
1φλ. κετσαπ
1/3 φλ. ηλιελαιο
εκτελεση
ανακατευω ολα τα υλικα για την σαλτσα, αλειφω τα κομματια του χοιρινου, και τα βαζω σε ενα βαθυ ταψι στο ψυγειο για ολο το βραδυ. την αλλη μερα βαζω τα κομματια σε αντικολλητικο ταψι, περιχυνω με την μαριναδα και τα ψηνω σε προθερμασμενο φουρνο στους 200c για 50λεπτα με 1 ωρα. σερβιρω το κρεας και περιχυνω με τα υγρα του ταψιου κρεας κιουλμπαστι
κρεας κιουλμπαστι
αυτο το φαγακι δεν το εκανα εγω , ο αδελφουλης μου καθε χρονο , μου το κανει δωρο γιατι τρεχω και δεν φτανω, το δινει στο φουρνο και το ψηνει , ηταν κρεας ζυγουρι , αλατοπιπερωμενο, σκορδατο κια μοσχοβολιστο , κλασικη γευση που τραβαει κρασακι σαλατα χωριατικη ε δεν σας δινω τη συνταγη κουνηθηκε η φωτογραφια γιατι ο  ανιψιος μου ηθελε να παιξουμε και επεφτε  επανω μου  δεν πειραζει ομως
σαλατα χωριατικη ε δεν σας δινω τη συνταγη κουνηθηκε η φωτογραφια γιατι ο  ανιψιος μου ηθελε να παιξουμε και επεφτε  επανω μου  δεν πειραζει ομως  σαλατα πρασινη
σαλατα πρασινη
οτι πρασιναδα εχετε , κομμενα ντοματινια στη μεση , παρμεζανα χονδοτριμμενη και balsamico σαλατα με λαχανο
σαλατα με λαχανο 
λαχανο τριμμενο κοκκινο και ασπρο, καλαμποκι και καροτα τριμμενα , ελαιολαδο και λιγα καρυδακια μανιταροπιτα χωριατικη απο τον Η. Μαμαλακη
μανιταροπιτα χωριατικη απο τον Η. Μαμαλακη  
κοτοπουλο με παπρικα
υλικα
1 -2 κιλα κοτοπουλο
3 κουτ. γλυκου αλευρι
2 κουτ. γλυκου αλατι
1/4 κουτ. γλυκου πιπερι
4 κουτ. σουπας μαργαρινη η' ελαιολαδο
1 1/2 φλυτζανι τσαγιου κομμενο κρεμμυδι
1 κουτ. γλυκου παπρικα
1 φλυτζανι τσαγιου βραστο νερο
εκτελεση
κοβω το κοτοπουλο και πασπαλιζω με αλευρι , αλατι και πιπερι. Τσιγαριζω το κοτοπουλο. Βγαζω το κοτοπουλο και τσιγαριζω τα κρεμμυδια. Ξαναβαζω το κοτοπουλο στο τηγανι , πασπαλιζω με παπρικα και προσθετω το νερο. Σκεπαζω και αφηνω να ψηθει σε χαμηλη φωτια για 1 1/2 ωρα.
υλικα
1/4 κουπας λαδι
250γρ. μανιταρια
1 κρεμμυδι ψιλοκομμενο
2 σκελιδες σκορδο
1 1/2 κιλο ντοματες περασμενες στο μπλεντερ
2 κουταλιες σουπας κετσαπ
αλατι -πιπερι
1/4 κουπας ελιες Καλαμων
1/4 >> βασιλικο ψιλοκομμενο
1/2 >> κρεμα γαλακτος
400γρ πενες η΄αλλο ζυμαρικο κοντο
2 κουπες φουντιτσες μπροκολο ζεματισμενο
1/4 κουπας λιστες ντοματες
150γρ. μοτσαρελα τριμμενη
100γρ. παρμεζανα
100γρ. προβολονε
1/4 κουπας γαλετα
εκτελεση
Ζεσταινω το λαδι και σωταρω τα μανιταρια, ριχνω το κρεμμυδι και το σκορδο μετα την ντοματα, την κετσαπ, αλατι , πιπερι σκεπαζω και σιγοβρασω10 min. Προσθετω ελιες, βασιλικο και την κρεμα γαλακτος, ανακατευω και κατεβαζω απο την φωτια.Βραζω τα ζυμαρικα , στραγγιζω και τις ριχνω μεσα στη σαλτσα, προσθετω το μπροκολο, τις λιαστες ντοματες την κρεμα γαλακτος. Στρωνω στο pyrex ριχνω το τυρι και την γαλετα. Ψηνω για 20min στους 180c με 200c.
ειναι πολυ ωραιο φαγακι φιλες μου και λιγο διαφορετικο για μακαρονια φουρνου.
υλικα (αναλογα με το pyrex που θα χρησιμοποιεισουμε , εγω χρησιμοποιησα στρογγυλο pyrex 28 εκατ.) σας δινω συνταγη για μεγαλυτερο και την προσαρμοζεται,
1 1/2 πακετο λευκο ψωμι του τοστ χωρις κορα
λιωμενο βουτυρο (president δινει ιδαιτερο αρωμα)
300γρ gouda τριμμενο
200γρ reggato τριμμενο
200γρ γραβιερα τριμμενη
1/4 μπεικον
1/2 κιλο κρεμα γαλακτος
εκτελεση
βουτυρωνω καλα το pyrex , στρωνω το ψωμι και το βουτυρωνω , βαζω το μπεικον τα τυρια και φρεσκοτριμμενο πιπερι, ακολουθω την ιδια διαδικασια για μια ακομη φορα. 20 λεπτα πριν το ψησω ριχνω την κρεμα γαλακτος και το αφηνω , ψηνω την τελευταια στιγμη για 20min στον αερα η΄εως οτου φουσκωσει. ειναι σημαντικο να αφησετε την κρεμα γαλακτος να απορροφηθει απο το ψωμι , επισης ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΟΚΛΕΙΝΩ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ .
υλικα
ρυζι basmati
αλατι
σαφραν σε σκονη
εκτελεση
βραζω κανονικα το ρυζι και προσθετω το αλατι και μετα το σαφραν ανακατεω , σουρωνω βουτυρωνω λιγο και σερβιρω
γινεται ιδιατερα σπυρωτο και εντυπωσιακο λογω χρωματος
υλικα
πατατες (αναλογα με τα ατομα)
αρκετο κονιακ
φρεσκο πορτοκαλι στιμμενο
αλατι πιπερι
ελαιολαδο
εκτελεση
λοιπον αυτη η συνταγη ειναι με το ματι παλι. καθαριζω τις πατατες μετριου μεγεθους τις κοβω στην μεση, τις βαζω στο ταψι , περιχυνω με το πορτοκαλι , το κονιακ και το ελαιολαδο, μεχρι πουνα σκεπαζονται λιγο πιο πανω απο τη μεση, αλατο πιπερωνω, τσκεπαζω με αλουμινοχαρτο και ψηνω στους 200c για 1 ωρα , ξεσκεπαζω αν χρειαζεται προσπεθτω βρατο νερο και αφηνω να ροδισουν.
εχω μια προτιμηση στις πατατες μετριου μεγεθους γιατι τις βρισκω πιο νοστιμες , πιθανον να μην ισχυει ομως, επισης οι πατατες φουρνου μου αρεσουν κομμενες χοντρα στη μεση οπως λεω γινονται πιο <<λουκουμενιες>>, μην τις φοβηθειτε δοκιμαστε .
υλικα
ταλιατελες διχρωμες
μπεικον αρκετο
1κιλο τριμμεμα τυρια της αρεσκειας σας
κρεμα γαλακτος
φρεσκοτριμμενο πιπερι
εκτελεση
σιγουρα την ξερετε
βραζω τις ταλιατελες , αφηνω να κρυωσουν , προσθετω τα τυρια, το μπεικον (εγω το βαζω ωμο), στρωνω στο pyrex , περιχυνω με κρεμα γαλακτος και ψηνω στους 200c εως οτου ροδισει.
υλικα
πατατες
κρεμμυδια ξερα
αγγουρακι τουρσι
μαγιονεζα
λευκο πιπερι
εκτελεση
βραζω τις πατατες χωρις την φλουδα, μολις ειναι ετοιμες τις βγαζω με την τρυπητη κουταλα λαι τις περιχυνω με ξυδι ΟΧΙ balsamico , αφηνω να κρυωσουν , προσθετω τα κρεμμυδια, το αγγουρακι τουρσι τη μαγιονεζακαι το πιπερι, ανακατευω καλα και αφηνω στο ψυγειο απο την προηγουμενη .
δεν κοβω τις πατατες με το μαχαιρι αλλα καθως ανακατευω με το κουταλι διαλυονται , εχει διαφορα πραγματικα
υλικα
πατζαρια (αναλογα με τα ατομα)
γιαουρτι σακκουλας
σκορδο τριμμενο
καρυδοψιχα χονδροτριμμενη
εκτελεση
βραζω τα πατζαρια, τα κοβω κυβακια προσθετω το σκορδο, την καρυδοψιχα, το γιαουρτι και ανακατευω καλα , προσθετω λιγο λαδι για να <<γλυκανει>>, βαζω στο ψυγειο απο την προηγουμενη.
ισως να την εχετε αυτη τη συνταγη γιατι κι εγω την βρηκα απο site σε site, σας την δινω ομως γιατι ηταν πεντανοστιμη
υλικα
1 κιλο χοιρινη πανσετα
για την σαλτσα μπαρμπεκιου
3κ.σ. μαυρη ζαχαρη
2κ.σ. μουσταρδα
2κ.γλ. παπρικα
2σκ. σκορδο τριμμενες
1κ.γλ. σκονη κολιανδρο
1κ.γλ. θυματι
1κ.γλ. βασιλικο
1κ. γλ. ριγανη
1κ.γλ. κιμινο
2κ. γλ. αλατι
2κ. γλ. τριμμενο μαυρο πιπερι
1φλ. κετσαπ
1/3 φλ. ηλιελαιο
εκτελεση
ανακατευω ολα τα υλικα για την σαλτσα, αλειφω τα κομματια του χοιρινου, και τα βαζω σε ενα βαθυ ταψι στο ψυγειο για ολο το βραδυ. την αλλη μερα βαζω τα κομματια σε αντικολλητικο ταψι, περιχυνω με την μαριναδα και τα ψηνω σε προθερμασμενο φουρνο στους 200c για 50λεπτα με 1 ωρα. σερβιρω το κρεας και περιχυνω με τα υγρα του ταψιου
αυτο το φαγακι δεν το εκανα εγω , ο αδελφουλης μου καθε χρονο , μου το κανει δωρο γιατι τρεχω και δεν φτανω, το δινει στο φουρνο και το ψηνει , ηταν κρεας ζυγουρι , αλατοπιπερωμενο, σκορδατο κια μοσχοβολιστο , κλασικη γευση που τραβαει κρασακι
οτι πρασιναδα εχετε , κομμενα ντοματινια στη μεση , παρμεζανα χονδοτριμμενη και balsamico
λαχανο τριμμενο κοκκινο και ασπρο, καλαμποκι και καροτα τριμμενα , ελαιολαδο και λιγα καρυδακια
| 
 |  | ||||||||||||||||||||||||||
| 
 
 | |||||||||||||||||||||||||||
Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2008
καλησπερα , καλησπερα , σημερα ειμαι λιγο αρρωστη , λιγο το στομαχι μου, λιγο οι αμυγδαλες μου , λιγο πονοκεφαλος , λιγο απο ολα , ειπα να φυγω πιο νωρις απο την δουλεια μου αλλα δεν τα καταφερα κι ετσι σκεφτηκα να σας αναρτησω τις συνταγες της γιορτης
κρεπες με γριαβιερα και γαλοπουλα μιγμα για κρεπες
μιγμα για κρεπες 
2 φλυτζανια τσαγιου αλευρι για ολες τις χρησεις (εγω χρησιμοποιω παντα ΜΥΛΟΙ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ)
2 1/2 φλυτζανια του τσαγιου γαλα φρεσκο
1 αυγο
2-3 κουταλιες σουπας λιωμενο βουτυρο
λιγο bakin powder
αλατι-πιπερι
λιγο τριμμενο τυρι (πεκορινο η' reggato)
εκτελεση
απλα ανακατευουμε ολα τα υλικα μαζι εως οτου γινουν ενας λειος χυλος
στο μικρο το τηγανακι που εχει η καθεμια μας , βαζουμε λιγο βουτυρο και αφηνουμε να καψει καλα ,μ εμια χαρτοπετσετα σκουπιζουμε απαλατο τηγανακι και ριχνουμε μιγμα εως οτου απλωθει σε ολο το τηγανακι με την βοηθεια μας , περιστρεφοντας δηλαδη, το τηγανακι μας, αφου τελειωσει το μιγμα μας αφηνουμε τις κρεπες να περιμενουν και ετοιμαζουμε την γεμιση
εγω τις συγκεκριμενες τις γεμισα με γραβιερα τριμενη και γαλοπουλα καπνιστη, ειναι ενα συνδυασμος που αγαπω ιδιατερα , εσεις ομως μπορειται να τις γεμισετε με οτι θελετε , τις βαζω σε ενα pyrex την μια διπλα στην αλλη , και πασπαλιζω με τυρι πριν τις ψησω περιχυνω με κρεμα γαλακτος , Ψηνω στον αερα εως οτου ροδισουν στους 180c - 200c
μελιτζανες ρολακια με κιμα κοτοπουλο
 τωρα αυτη τη συνταγη την κανω με το <<ματι>>
τωρα αυτη τη συνταγη την κανω με το <<ματι>>
παιρνω με μελιτζανες φλασκες και αφου τις ξεπικρισω τις ψηνω στο grill , αν θελετε μπορειτε και να τις τηγανισετε , φτιαχω εναν κιμα απο κοτοπουλο, ακριβως οπως για το παστιτσιο η' τον μουσακα, με την διαφορα οτι προσθετω κυβακια πρασινης πιπεριας και ροδελιτσες καροτου, προσεχω μονο να μην εχει πολλα ζουμια, βαζω με ενα κουταλακι κιμα στην ακρη της μελιτζανας, τυλιγω και στερεωνω με μια οδοντογλυφιδα, τοποθετω σε ενα pyrex και πριν της ψησω , χτυπαω σε ενα σεικερ , φρεσκια ντοματα (τριμμενη στον τριφτη), λιγη καστανη ζαχαρη και ελειολαδο , περιχυνω τις μελιτζανες ακανονιστα και πασπαλιζω με λιγο κεφαλοτυρι πολυ λιγο ομως <<μια ιδεα>> που λεμε και ψηνω για 15-20 λεπτα στον αερα στους 200c.
Αυτα για σημερα , τα λεμε αυριο παλι.
κρεπες με γριαβιερα και γαλοπουλα
2 φλυτζανια τσαγιου αλευρι για ολες τις χρησεις (εγω χρησιμοποιω παντα ΜΥΛΟΙ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ)
2 1/2 φλυτζανια του τσαγιου γαλα φρεσκο
1 αυγο
2-3 κουταλιες σουπας λιωμενο βουτυρο
λιγο bakin powder
αλατι-πιπερι
λιγο τριμμενο τυρι (πεκορινο η' reggato)
εκτελεση
απλα ανακατευουμε ολα τα υλικα μαζι εως οτου γινουν ενας λειος χυλος
στο μικρο το τηγανακι που εχει η καθεμια μας , βαζουμε λιγο βουτυρο και αφηνουμε να καψει καλα ,μ εμια χαρτοπετσετα σκουπιζουμε απαλατο τηγανακι και ριχνουμε μιγμα εως οτου απλωθει σε ολο το τηγανακι με την βοηθεια μας , περιστρεφοντας δηλαδη, το τηγανακι μας, αφου τελειωσει το μιγμα μας αφηνουμε τις κρεπες να περιμενουν και ετοιμαζουμε την γεμιση
εγω τις συγκεκριμενες τις γεμισα με γραβιερα τριμενη και γαλοπουλα καπνιστη, ειναι ενα συνδυασμος που αγαπω ιδιατερα , εσεις ομως μπορειται να τις γεμισετε με οτι θελετε , τις βαζω σε ενα pyrex την μια διπλα στην αλλη , και πασπαλιζω με τυρι πριν τις ψησω περιχυνω με κρεμα γαλακτος , Ψηνω στον αερα εως οτου ροδισουν στους 180c - 200c
μελιτζανες ρολακια με κιμα κοτοπουλο
παιρνω με μελιτζανες φλασκες και αφου τις ξεπικρισω τις ψηνω στο grill , αν θελετε μπορειτε και να τις τηγανισετε , φτιαχω εναν κιμα απο κοτοπουλο, ακριβως οπως για το παστιτσιο η' τον μουσακα, με την διαφορα οτι προσθετω κυβακια πρασινης πιπεριας και ροδελιτσες καροτου, προσεχω μονο να μην εχει πολλα ζουμια, βαζω με ενα κουταλακι κιμα στην ακρη της μελιτζανας, τυλιγω και στερεωνω με μια οδοντογλυφιδα, τοποθετω σε ενα pyrex και πριν της ψησω , χτυπαω σε ενα σεικερ , φρεσκια ντοματα (τριμμενη στον τριφτη), λιγη καστανη ζαχαρη και ελειολαδο , περιχυνω τις μελιτζανες ακανονιστα και πασπαλιζω με λιγο κεφαλοτυρι πολυ λιγο ομως <<μια ιδεα>> που λεμε και ψηνω για 15-20 λεπτα στον αερα στους 200c.
Αυτα για σημερα , τα λεμε αυριο παλι.
Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2008
φιλες μου τι γινεται καλη εβδομαδα να εχουμε, και δυναμη για την δουλεια που μας περιμενει και στο σπιτι μιας κι ερχονται τα Χριστουγεννα, λοιπον, σας ειχα υποσχεθει φωτογραφιες απο την γιορτη του αντρα μου , επειδη τα φαγητα ηταν αρκετα θα  σας αναρτω καθε μερα κι απο κατι , ξεκιναμε
καλως ηρθατε στο σπιτι μας
το δεντρακι μας να ειμαστε καλα και του χρονου τουρτα αμυγδαλου
τουρτα αμυγδαλου
 τρουφακια με συνταγη της Κατερινας της χρυσοχερας  (καποιος  εκλεψε και δεν τον πηρα χαμπαρι)
τρουφακια με συνταγη της Κατερινας της χρυσοχερας  (καποιος  εκλεψε και δεν τον πηρα χαμπαρι) γιαουρτι σακουλας που το συνοδευσαμε  με
γιαουρτι σακουλας που το συνοδευσαμε  με  με  γλυκο σταφυλι που το εφτιαξα  τον Σεπτεμβριο και
με  γλυκο σταφυλι που το εφτιαξα  τον Σεπτεμβριο και  και κυδωνι που το εφτιαξε η πεθερα μου
και κυδωνι που το εφτιαξε η πεθερα μου  η συνταγη για την τουρτα αμυγδαλου
η συνταγη για την τουρτα αμυγδαλου 
400 gr σαβαγιαρ
3 ποτηρια νερο
3 κουταλιες σουπας nescafe
3 κουταλιες σουπας κακαο
3 κουταλιες σουπας ζαχαρη
6 κροκους αυγων
250 gr βουτυρο (εγω συνηθως χρησιμοποιω President η' Lurpak)
1/2 ποτηρι ζαχαρη αχνη
2 βανιλιες
1 ποτηρι του κρασιου κονιακ
400 gr αμυγδαλα με φλουδα και λιγη ζαχαρη κρυσταλλικη
Εκτελεση
σε ενα τηγανακι βαζουμε τα αμυγδαλα ολοκληρα με την ζαχαρη εως οτου καραμελωσουν, απλωνουμε ενα κομματι λαδοκολλα και ακουμπαμε εκει τα αμυγδαλα αφου τα εχουμε σπασει σε ανισα κομματια με τα χερια μας , τα βαζουμε στο multi και τα θρυματιζουμε οσο μας αρεσουν ,σε ενα κατσαρολακι , βαζουμε το νερο , τη ζαχαρη , τον nescafe και το κακαο , τα αφηνουμε να εως οτου γινουν ολα ενα ζουμι, και το αφηνουμε να κρυωσει λιγο, χτυπαμε στο mixer το βουτυρο , τη ζαχαρη , τις βανιλιες, το κονιακ και τους κροκους μεχρι να γινουν μια αφρατη κρεμα, βουταμε τα σαβαγιαρ για λιγο στο ζουμι ,και τα στρωνουμε σε μια πιατελα , μετα απλωνουμε την κρεμα και πασπαλιζουμε με το καραμελωμενο αμυγδαλο , συνεχιζουμε την ιδια διαδικασια για μια στρωση ακομα, βαζουμε στο ψυγειο για να παγωσει απο την προηγουμενη ημερα.
Αν θελουμε ,προσπαρμοζουμε στα δικα μας γουστα την αναλογια nescafe , κακαο, εγω συνηθως βαζω πιο πολυ nescafe .
Εγω τα γλυκα τα κανω παντα απο την προηγουμενη , για να <<στεκονται>> καλυτερα
Αυτα φιλες μου για σημερα , καθε μερα θα προσπαθω να σας αναρτω και κατι .
 
καλως ηρθατε στο σπιτι μας
το δεντρακι μας να ειμαστε καλα και του χρονου
400 gr σαβαγιαρ
3 ποτηρια νερο
3 κουταλιες σουπας nescafe
3 κουταλιες σουπας κακαο
3 κουταλιες σουπας ζαχαρη
6 κροκους αυγων
250 gr βουτυρο (εγω συνηθως χρησιμοποιω President η' Lurpak)
1/2 ποτηρι ζαχαρη αχνη
2 βανιλιες
1 ποτηρι του κρασιου κονιακ
400 gr αμυγδαλα με φλουδα και λιγη ζαχαρη κρυσταλλικη
Εκτελεση
σε ενα τηγανακι βαζουμε τα αμυγδαλα ολοκληρα με την ζαχαρη εως οτου καραμελωσουν, απλωνουμε ενα κομματι λαδοκολλα και ακουμπαμε εκει τα αμυγδαλα αφου τα εχουμε σπασει σε ανισα κομματια με τα χερια μας , τα βαζουμε στο multi και τα θρυματιζουμε οσο μας αρεσουν ,σε ενα κατσαρολακι , βαζουμε το νερο , τη ζαχαρη , τον nescafe και το κακαο , τα αφηνουμε να εως οτου γινουν ολα ενα ζουμι, και το αφηνουμε να κρυωσει λιγο, χτυπαμε στο mixer το βουτυρο , τη ζαχαρη , τις βανιλιες, το κονιακ και τους κροκους μεχρι να γινουν μια αφρατη κρεμα, βουταμε τα σαβαγιαρ για λιγο στο ζουμι ,και τα στρωνουμε σε μια πιατελα , μετα απλωνουμε την κρεμα και πασπαλιζουμε με το καραμελωμενο αμυγδαλο , συνεχιζουμε την ιδια διαδικασια για μια στρωση ακομα, βαζουμε στο ψυγειο για να παγωσει απο την προηγουμενη ημερα.
Αν θελουμε ,προσπαρμοζουμε στα δικα μας γουστα την αναλογια nescafe , κακαο, εγω συνηθως βαζω πιο πολυ nescafe .
Εγω τα γλυκα τα κανω παντα απο την προηγουμενη , για να <<στεκονται>> καλυτερα
Αυτα φιλες μου για σημερα , καθε μερα θα προσπαθω να σας αναρτω και κατι .
Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2008
απλα καλημερα
καλημερα φιλες μου, σας ειχα υποσχεθει , φωτογραφιες και εντυπωσεις απο την γιορτη του αντρα μου, ολα  καλα εως και την στιγμη που ξυπνησα την Κυριακη και εβαλα ραδιοφωνο, ειμαι σιγουρη πως καταλαβαινετε που αναφερομαι, δεν θελω να κανω την εξυπνη , και να πω λογια , θελω μονο να απεχω για λιγο, ετσι σαν ενδειξη πενθους , οχι μονο για το παιδι που εφυγε , αλλα και για την πατριδα μου , που τρωει τα ιδια της τα παιδια . Αυτα , ξερα και τυπικα θα επανελθω σε λιγες ημερες . Σας σκεφτομαι ολες .
Εγγραφή σε:
Σχόλια (Atom)
